Tom heeft zichzelf een week vakantie gegeven.

Als ik me niet vergis was het het plan om vanaf 25 dec. niet te werken. Niet gelukt… er moest nog geprutst worden aan een website.
Of hij de 26ste nog gewerkt heeft herinner ik me niet zo goed meer, maar ik dacht van wel.  In de voormiddag alleszins, in de namiddag gingen we namelijk richting Wintershoven om met mijn familie langs moeders kant een jaarlijks weerzien te houden.
Plezant allemaal, maar dat was dus een namiddag geschrapt uit “vakantie met Tom”.
Vanaf de 27ste dus écht mijn ventje thuis ZONDER werk. Die dag zijn we een verstekeling gaan oppikken op de parking van den Ikea.
28ste: niks speciaals gedaan… Tom en Lieven hebben in de namiddag wat behang af gestoken, ik ben boven een deur nog een extra laag gaan geven.  ’s Avonds Ellen mee laten eten en te laat in bed gekropen na een spelleke Carcassonne.
29ste: Lieven buitengesjot tegen de middag en na de middagdutjes der kinderen en het ophalen van Fien haar bobuxinlegzooltjes richting Deurne getrokken om met de familie Adriaenssen te feesten.
30ste: met de kinderen naar de kinderboerderij geweest en pannenkoeken gegeten.
31ste: oudjaar gevierd thuis met nog 4 grote mensen en 2 extra kinderen. (’s Avonds en ’s nachts “feesten” met kleine kinderen is niet persé handig/evident/gemakkelijk en vergt de nodige infrastructuur/timing/…) Weerom véél te laat in bed gekropen.
1 januari: moe lopen wezen, niks doen, moe wezen, kinderen entertainen, mensen naar huis brengen,… Gelukkig geen feestjes meer!
2 januari: da’s vandaag dus; Klaasje ziek. Deze ochtend 39,05°C, nu nog niet onder de 38,5°C. Geen uitstapje meer op papa’s laatste verlofdagje.
Vaderlief is dus maar aan’ t werken gegaan tijdens de kinderen hun middagdutje zodat we morgen misschien nog iets kunnen doen… Soldekes bijvoorbeeld. 😉 De kinderen hebben kleren nodig namelijk!

En zo is de zogenaamde vakantie dus zo goed als gedaan.
Vakantie tijdens de feestdagen… je kan het amper vakantie noemen. Allé kom, het lost in ieder geval niet mijn verwachtingen in van een man die niet moet werken. Tijdens de feesten moet ik ‘m heel de tijd met Jan en Alleman delen terwijl ik ‘m liever voor ons (kinderen en mezelf) had gehad.

Sja… op naar de volgende vakantie 😉