Vrijdag kocht ik bij de groenteboer een knolselder. Normaalgezien zouden we hem gisteren opeten maar dat ging niet door.
Greet kwam Fien halen voor een dagje meter-petekind en zo vonden wij het niet de moeite om een grote kookpot klaar te maken ’s middags. Greet zou immers voor warm eten zorgen voor Fien.
Klaas kreeg gisteren broccoli, dat manneke krijgt immers ook warm eten 😉

Vandaag is weer een ‘speciale’ dag aangezien we vanavond warm zullen eten ten huize Guetens.
Nu moet Klaas toch warm eten krijgen ’s middags en lag die knolselder daar schoon te blinken dus heb ik hem maar aangesneden. Desnoods eet hij morgen nog maar eens knolselder. Het ding bevat véél vitamine C en ijzer dus kwaad kan het zeker niet.
Maar goed, stuk knolselder gekuist, in stukskes gesneden en gestoofd met wat tijm.

Hmmm, is me dat lekker seg!
Eigenlijk heb ik dat nog nooit gegeten, laat staan klaargemaakt!

Ik kan me niet herinneren dat ik dat vroeger thuis ooit heb gegeten en als er nu iets is wat je van je ouders (deels) overneemt is het toch wel de eetcultuur.
Niet dat we hier thuis enkel eten wat ik vroeger thuis at, want er bestaat zoiets als invloeden en testen van nieuwe dingen.
De knolselder valt onder dat laatste (voor mezelf dan want Tom at dat thuis geregeld.)

‘k Ben benieuwd wat Klaas er straks van zal vinden.