Om en bij de 3L staat er buiten te ontdooien.
3L moedermelk, ongebruikt en ondertussen vlotjes 6 maanden oud.

’t Is de melk die ik afkolfde toen Trijn op neonatologie lag. Véél meer dan zij kon drinken! En dus werden de overschotten systematisch ingevroren.

Een deel van de afgekolfde melk werd gebruikt toen ze na twee weken thuis weer in ’t ziekenhuis belandde. Zo kon ik af en toe eens overhuis of ertussenuit.

Heel die lange 6 maanden heeft Trijn geen ingevroren melk nodig gehad. Ze dronk steeds netjes borst. Lang is ze dus ook nooit weggeweest. (Eén keertje ja, maar toen sloeg madam een voeding over en hebben we de melk kunnen weggooien achteraf.)

En wanneer heeft en mens dan eens afgekolfde melk nodig? Juist ja, als de hele voorraad vervallen is. In september moeten we naar een trouwfeest en Trijn is toch al te groot om mee te nemen dus zullen we die verschrikkelijke kolf toch maar weer moeten boven toveren. Tenzij… we Trijn afzetten bij iemand die ook een kindje aan de borst heeft. 😛