Een volwaardig alternatief voor een grasmachien, is een roedel kinderen die houden van buiten ravotten.
(En ja… er zijn ook andere alternatieven gelijk schapen enzo, maar dat kakt op uw gras. Pakt dat we dat in onze hof van 400m² niet kunnen herbergen.)

Als ge zelf genoeg uwe hof ‘gebruikt’ en de kinderen genoeg buiten spelen, dan ziet ge algauw welk stuk van uw buiteneigendom betreden wordt. Het gras blijft daar kort(er).
Handig! Want zo moet ge helemaal niet zo gauw het gras afrijden.
Pluspunt! Want hier loopt een mansmens in huis wiens kop overloopt van de hooikoorts.

Zo maaide ik vandaag voor ’t eerst dit jaar het gras. Of tenminste toch een stukske daarvan.
Het natuurlijk kortgehouden gras moest niet gekortwiekt worden uiteraard en de stukken die niet gebruikt worden, mochten lang blijven. ( Ik vind dat immers kei tof dat de margrieten, boterbloemen, madeliefjes en anderen de boel hier komen opfleuren.) Zo bleef er enkel het bijwerken van het voorste stuk der hof over.

Niet kort nee, bijna de hoogste stand van ’t grasmachien. Ah ja, da’s een kwestie van uw gras groen te houden hé. We zouden zot zijn om ons schoon groen gras (dat mos ziet ge nu immers ni) te laten veranderen in een ros tapijt! Wij doen namelijk niet mee aan gazon gieten.

Dat gemaaid gras? Net genoeg om tussen de bessenstruiken te leggen. Zo houden die arme d(b)ezekes het wat vochtiger in deze droge tijden.

En zo hoeven de mensen die hier de komende tijd passeren efkes niet te denken dat ik niet in den hof wil/kan werken.