De zoon verzocht om dat vanaf nu elke donderdag klaar te maken.
De oudste dochter trok haar neus op, proefde een hapje en schoof haar bord aan de kant.
De tweede dochter at.
De derde dochter schakelde over op het betere handenwerk nadat ze ontdekte dat die peterselie toch niks voor haar was en die dus beter te ontwijken viel.

Moeder en vader vonden het lakker!

Gsm-foto onder dampkaplicht, maar dat deed niks aan de smaak gelukkig. 😉

Hoe tovert ge dat nu op uw bord?
Men koken een 400gr linzen. Bruin of groen.
Bussel bladpeterselie, 100gr groene lookolijven en 2 rode ajuinen in reepkes, schijfkes,… snijden.
250gr  kerstomaatjes roosteren in de oven. 130°, 40min. Een bakblik of ovenschotel met olie (waar bijv. de olijven in zaten) is hier vandoen.

Uitgelekte linzen kruiden met peper en zeezout. Sap van een halve citroen erdoor roeren en vervolgens tomaatjes, peterselie, rode ajuinen en olijven zachtjes erdoor mengen.

De look-/ajuinbek moet ge er de volgende dag wel bijnemen. 😉