Mijn blog staat nog in zijn kinderschoenen, daar horen dus de nodige ‘eerste keren’ bij.

Ziehier, een eerste stokje dus. Gekregen van Goya.
De mens denkt dat ik -als thuisblijfmoeder- boeiende dingen te vertellen heb. Hah! Kakbroeken, pispampers, eten maken,…
Eens zien of ik nog iets kan vertellen wat mensen zou kunnen boeien. 😉

3 bands en/of artiesten die je dit jaar hebt leren kennen

 • vandaag nog: Gunter Bauweraerts. Vader van oa Jorunn Bauweraerts. Hoe komt ge daar bij vraagt een mens zich ongetwijfeld af. Wel, het www leerde mij (of beter gezegd deed me er aan herinneren) dat ons vader/voke eens meegewerkt had aan een cd’ke. Ik wilde dat cd’ke dus kost wat kost hebben en bestelde het ding via hier. Bleek vandaag… dat dat NIET het cd’ke was waar vaderlief iets voor had gedaan. Hm… in plaats van ‘Midwinter’ had het ‘Midwinter. Naar de sterren’ moeten zijn.
  Enfin, die cd was hier nu toch dus luisterden we (Fien, Klaas en ik) er maar naar. ‘k Moet zeggen, ons vader staat er dan niet op, ’t is toch geen slecht cd’ke. Al moet ge er wel voor in de stemming zijn.
  Fien vond vooral de twee nummerkes fantastisch waarin er kinderen meezongen. “Titte zingen” (kindjes zingen) in combinatie met rondjes draaien in de woonkamer. 😀
  Klaas begon te huilen toen de muziek gedaan was en hield terstond weer op bij het opnieuw in gang zetten. Hij was stillekes aan ’t luisteren. 😉
 • Les Offs (met een streepke door de O). Nog niet horen spelen… buiten op hun myspace. Goei muzikanten dat wel, maar ik zou ze eigenlijk eens in ’t echt moeten horen om er een degelijk oordeel over te vellen. Met muzikante Annemie Van Daele heb ik als kind regelmatig gespeeld. Onze ouders zaten samen in Chiro Frelus.
 • Leve het internet weerom: Manmanman

3 dingen die je hebt meegemaakt, gehoord,… en die je altijd zullen bijblijven.

Ik gok dat dit ook gaat over 2007?

 • Goya mag dan de geboorte van zijn eerste erfgenaam bijblijven. Hier is het de geboorte van Klaas die een belangrijk plaatske in mijn geheugen krijgt.
  Ik word nog steeds geplaagd om ’t feit dat ik Klaas maar een ‘droezeke’ vond toen hij net was geboren. Na de eerste nacht samen is hij echter mijn schattig klein manneke!
 • Onze trouwdag is uiteraard ook een mijlpaal in ons leven, bewerkstelligd in 2007.
 • Op de trouwdag van goede vrienden mochten we foto’s trekken en dat heeft ons veel energie gekost. De dag zelf, maar ook daarna… het selecteren, bewerken, afleveren. Boeiende ervaring! Ook wel fijn. 😉

3 vreselijke blunders die je sinds dit jaar op je naam hebt staan.

Pfff, moet dit echt?

 • Fien met bad en al tegen de grond laten vallen. Korte situatieschets: Fien in de tummytub gezet waarin Klaas net ervoor was geweest. Deze stond op een stoel (leve de rug). Ik draai mijn rug, me er zeer goed van bewust zijnde dat áls madam zich rechtzet, ze met haar klikken en klakken tegen de grond gaat. En ja, dat gebeurt dan ook. Ze zal het nooit meer doen. Ik ook niet trouwens.
 • Portefeuille laten liggen op het dak van de auto. Ik doe dat NOOIT, behalve die ene keer. Handen vol kinders die in de auto moesten, portefeuille dus efkes op het dak.
  Gelukkig wonen er in Broechem vriendelijke mensen en heeft er een meneer mijn papierwaar naar Meneer Flik gebracht.
 • Tegen een tante van Tom “merci voor de centjes” gezegd, terwijl de huwelijksgift van een andere tante kwam. *bloos*

3 dingen die je héél stiekem ongelofelijk trots maakten.

 • Mijn twee kindjes. Eigen lof stinkt, ik weet het, maar mijn kinderen zijn de beste (voor ons). Ik geniet enorm van hun groot-worden, hun ditjes en datjes.
 • Mijn foto- en computerskills. Ik kan niet wat mijn lieve man kan -computergewijs dan-, maar ik trek me aardig uit de slag. Foto’s trekken wordt een beetje een passie. ’t Is een handige manier om creatief/kunstig bezig te zijn. Tekenen of schilderen of… vraagt dikwijls zoveel tijd precies.
 • Mijn vader, gewoon daarom. Pasop, ik vloek ook op die mens hoor!

Allé hup! En nu doorgooien die handel!
Naar Isabel, Maartje en “fan van dag 2”(tijd om uzelf te profileren fan!).