Nog nooit in mijn hele leven ben ik de eerste dag van de solden gaan ‘koopjesjagen’. Nood breekt wet en dus werd dit mijn vuurdoop. De kinderen hadden dringend kleren nodig…

Deze ochtend om 9u30 Klaas nog even borst gegeven om ervoor te zorgen dat hij niet al te snel honger zou krijgen ’s middags. Om 9u40 waren we de deur uit.
Buggy inladen, kinderen vastmaken,… het duurt al snel een poosje voor we vertrokken zijn…
Onderweg op de snelweg bleek dat er een serieuze rij auto’s aan ’t aanschuiven was om de afrit Wijnegem te nemen vanuit Antwerpen. Gelukkig gingen wij niet naar het Shopping Center. Het moet daar in de vroege voormiddag al lekker druk geweest zijn.

In Antwerpen de auto geparkeerd, kinderen in de buggy gehesen en richting Steenhouwersvest gestapt.
Het leek nog vrij rustig in ’t stad, het was ondertussen toch al 10u15 en we hadden ons eigenlijk voorbereid op koppenlopen (Soldenleken die we zijn 😉 )
Rustig… dat was dus buiten de winkel gerekend waarop ik het gemunt had. Er stond daar een rij aan te schuiven naar de kassa om U tegen te zeggen.
We hebben er dan maar niet teveel tijd in gestoken om kleedjes te kiezen. Maatje 92 voor Fien, maatje 80 voor Klaas. Onze keuze was snel gemaakt want de grootste keuze was er niet meer.
Vervolgens Tom met kinderen naar buiten gestuurd om een wandeling te maken, ikzelf aan het einde van de LANGE rij gaan staan.
Na een tijdje kwam Tom mij aflossen en is hij komen aanschuiven zodat ik eens buiten kon.
Een toerke gedaan langs een paar andere winkels waar ik wel eens een blik op wilde werpen en vervolgens langs de Pelgrimstraat gepasseerd. Eens gaan kijken of Voke Ploesj (mijn vader) in den Heksenketel was.
We hadden geluk, ons vader was er nog. Hij had nog een hoop gasten die nog lagen te slapen.
Fien vond het in ieder geval plezant dat ze daar bij haar grootvader wat mocht rondhossen. Ondertussen Tom laten weten waar we waren.
Afwisselen was blijkbaar niet meer nodig want hij stond al dicht bij de kassa.

Een kleine twee uur na onze aankomst in Antwerpen konden we met onze buit weer richting Broechem vertrekken. En dat allemaal voor 1 winkel!!
Thuis mijn mail nog eens gecheckt en bleek dat de winkel al om 8u!! deze morgen open ging.
Niet moeilijk dat er dus al veel weg was en dat er VEEL volk stond aan te schuiven. Ze gaven immers 50% korting op alle artikelen.
Tsss…. in juli zal ik dus wat vroeger uit mijn bed moeten springen. 😉

Komende maandag doen we misschien een vervolgsessie. Nog pyjama’s, sokken voor allebei, truien voor Fien, onderbroekjes en onderhemdjes voor Fien,…