Rust in huis zorgt voor rust in het hoofd. Mijn geheugen krijgt dus de kans om weer wat te functioneren. We wagen dus een tweede poging.

Dat een bloedonderzoek aan het begin van de zwangerschap niet persé hoeft van onze lieve vroedvrouw.
De kans is klein dat ik ondertussen al wel immuun zou zijn voor CMV, toxoplasmose,… En als je dat krijgt tijdens de zwangerschap valt er toch ook weinig aan te veranderen.

Wat die toxoplasmose betreft werd me toch op het hart gedrukt om op te passen met rauw  vlees en groenten.
Echt liever geen rauw vlees tot 6 maanden en groentjes goed wassen.

Ik had me daar eigenlijk nooit zo druk in gemaakt. Bij Fien ja, dan keek ik daar al wat meer op. Bij die andere twee al iets minder. Een boke prepare, af en toe gaf ik daar aan toe. Een stukske biefstuk, oh dat kan zo smaken! Gelukkig eten we dat niet al te vaak (lees: zelden). En nu dus al helemaal niet meer. Leren lappen zijn immers niet te eten.
U hoort het… die vroedvrouw heeft iets te zeggen. Ik luister daarnaar verdorie!

En die borstvoedingskilo’s waarover ik kloeg? Die maken voorlopig nog geen plaats voor zwangerschapskilo’s!
Drie kilo’s minder sinds het stoppen met borstvoeding en ze mogen er nog even af blijven ook.

De komst van nummer 4 was trouwens ook meteen de reden van het stoppen met borstvoeden van Trijn. Dat machéért bij mij gewoon niet. Zwanger zijn en borstvoeding geven, dat valt niet te combineren. ‘Terugloop van melkproductie’.
Dat was tussen Fien en Klaas zo en dat was nu alweer zo.

Tot slot de opsomming der kwalen:
– Vijf dagen misselijk geweest.
– Hoofdpijn vindt mij tof, ik vind Hoofdpijn niet tof.
– Ik slaap te weinig. Dat maakt mijn lijf mij wijs tenminste.
– Mijn rug heeft al betere tijden beleefd. Zolang we maar niet zo’n last krijgen als bij Klaas, zullen we dat maar voor lief nemen zekers?
– Het laatste kwaaltje was ik vergeten, maar ’t heeft iets met de functie van het geheugen te maken. Dat mijn sleutels al eens (en meer) aan de buitenkant van de deur bleven steken is er ook een tof gevolg van.

Voila, dat heb ik dan weer netjes opgeschreven om later vol nostalgie terug te lezen.