Onlangs maakte ik voor Fien een speelrokje. Eentje van het zwiertype in het roos! Zonder patroon, zonder vooraf meten.
Bijgevolg moest er nog een stuk tussenuit omdat hij nogal groot was. Het rokje is niet perfect, maar meer dan goed genoeg om in de verkleedmand te zitten.

Nu wou Fien heel graag dat rokje aandoen met carnaval. Een prinses wou ze zijn. Waarschijnlijk zoals vele bijna vierjarigen… Gelukkig had ik mijn hoofd nog niet gebroken over hoe ik dat rokje in een prinsessenoutfit zou integreren want een tijdje later wilde ze graag een bloemenmeisje zijn.
Oef! Dat rokje en een bloemenmeisje, dat moest wel lukken.

Er werd bij mijn ouders op zolder gegraven naar de bloemblaadjesceintuur en de rest rolde vanonder mijn naaimachine.
Woensdagavond haalde ik nog een kleedje van Fien uit de kast om een patroontje voor een bloesje te tekenen. Kwestie dat ze in dat ding zou passen uiteraard! Woensdagavond en donderdagavond werd er wat met biaislint geknoeft, werd er nog een bloem gemaakt voor op het bloesje en klaar was kees.
Een haarlint met twee bloemekes maakte ik daarvoor al.

Mijn nieuw naaimachien doet zijn best. Ah! En als ik eens foto’s trek van Klaas zijn schooltasje, zal ik die hier ook eens tentoonspreiden.