Ik ben verzot op boeken!
Geen leesboeken eigenlijk… in tegenstelling tot mijn vader… Die heeft alle grote Vlaamse Schrijvers (Felix Timmermans, Louis Paul Boon, Ernest Claes,…) en veel meer in zijn boekenkast staan. Fortuinen is die kast én de inhoud waard!

Ik hou het zo wat meer op de boeken met meer prent/foto dan letters.
De boekjes van Pieter Gaudesaboos vind ik goddelijk.

Of boeken van Geert De Kockere zijn ook om van te snoepen. Vooral de boeken in de reeks van De tuinmannen. Daarnaast ook zijn poëzieboeken; Een fruitje van zilver en Varkentjes van marsepein zijn oa toppers. Op zijn prentenboeken heb ik het zo niet begrepen.

Oh en ken je dit?

Da’s nog een fantastisch boekje! Een mooi geheel… Mooie foto’s, toffe vormgeving,…
Met zo’n dingen wil ik een hele boekenkast volzetten. Om af en toe eens naar te kijken.
Geweldig toch!

Als de boeken mooi zijn, kan het mij werkelijk niet schelen wat er in staat. Ik geef graag mijn ogen de kost. Wat mijn oog boeit, boeit mijn hart… of zoiets. 🙂

Een boekenwinkel binnenstappen is altijd een beetje een foltering, een straf. Ik vind dat veel te plezant, ‘k zou er massa’s geld kunnen uitgeven, maar ik geef maar zelden toe aan het kopen van schoon boekskes.