En we doen nog maar eens van etenspostje.
Neenee, niet elke dag zenne.

Maar vandaag heb ik wél een foto getrokken van het kooksel. Wél… nadat de hongerige beren bediend waren.

Enfin, hongerig…
Er stond vis op de menu en Fien is vies van vis. Dat zorgt doorgaans voor veel gezaag en zelfs gehuil.
Deze keer had ze echter een andere truck bij. Kijkt u zelf!

Een paar happen heeft ze het zo volgehouden. De rest heeft ze laten staan.
Ik heb er mijn energie niet ingestoken. Honger is honger.

Over manieren gesproken. Klaas heeft geen zakdoek of servet nodig;

Maar kom, voordat menigeen denkt dat ik mijn kinderen slecht eten voorschotel; hier nog efkes het recept.

Nodig:
– koolvis (of andere witte vis)
– 1 ajuin, 1 groene selder, 1 rode en 1 gele paprika, 2 wortelen, de overschot van de muskaatpompoen (van gisteren)
– visbouillonblokje opgelost in glaasje water
– peper, zout en rozemarijn

Men doet van:
– groenten fijn! snijden en stoven (met kruiden) in olijfolie (eigenlijk moet dat stoven niet persé, maar uw eten is sneller klaar, wat bij ons vaak essentieel is)
– ovenschotel invetten met olijfolie
– koolvisfilets erin gooien, daarboven de groentjes, glaasje met visbouillon erbij gieten
– afdekken met aluminiumfolie (eigenlijk was het de bedoeling om papillotten te maken, maar da’s met kinderen gegarandeerd een geknoei, dus ging ik maar voor de “familiepapillot”)
– In voorverwarmde oven op 200°C laten gaarkoken. +- 20min

Wij aten het met puree en een citroentje erbij.