… dan kunt ge dit eens klaarmaken.

Courgette en ballekes in tomatensaus.

Dat gaat als volgt:
Men haalt bij elkaar:
–  500gr gehakt
– 1 ei
– 2 beschuiten (wij gebruiken geen kant-en-klaar chapelure)

– 2 courgettes (geen gusten uiteraard!)

– 2 blikken tomaten in stukskes (ah ja, ’t is geen tomattenseizoen en van die waterige tomatten die er wel zijn, maakt ge toch geen verse saus?)
– 2 tenen look
– rozemarijn
– oregano
– zout
– peper

Hoe? Zo!
– Eike in een kom, kruim (fijn) van 2 beschuiten eronder, gehakt erbij en mengen maar. Maak bollekes.

– Courgette in schijfkes in een ovenschaal met olijfolie schikken.
– Daarboven schikt ge de ballekes.

– In een kom mengen: tomatenstukjes, fijngesneden look, kruiden
– Tomatensaus over de ballekes en courgetten gieten

– In de oven zetten op 180° totdat de ballekes en de courgetten gaar zijn (af en toe eens controleren)

Als ik geen 10kg zou willen kwijtgeraken, dan had ik de hele schotel zélf opgegeten. 🙂