Dagen zonder vlees.

Daar gingen wij wel eens aan meedoen nadat moeder in een ‘bui zonder verstand’ facebookgewijs op ‘deelnemen’ klikte.
Wij, de wederhelft en ik, zijn niet vies van vegetarisch eten. Onze gezamenlijke kroost daarentegen valt te classificeren onder de soort omnivoren met neigingen tot carnivoor gedrag. Als we ze ’s avonds enkel een vlezeke zouden geven zonder patatten of groenten, zouden ze dat geeneens zo erg vinden.

Bon… wij zonder vlees dus.

Maar laten we stellen dat mijn vlees-/vismetgroentengerechtenkennis nét iets uitgebreider is dan mijn vegetarischegerechtenkennis.
Om het zacht uit te drukken; “Ik denk dat ik wel een beetje inspiratie kan gebruiken.”

Tot hiertoe is het al aardig gelukt. Vandaag aten we voor ’t eerst wat gerookte zalm en heilbot.
We gaan daar niet onnozel over doen. We consuminderen. Punt.

Begin deze week sloeg ik een voorraad groenten in met ’t idee “we zien wel wat we ermee doen.”
Gisteren gaf dat dit resultaat:

Pasta met pompoen en paddestoeltjes.
Wij gebruikten:
– 1 butternut pompoen
– 2 handenvol paddestoeltjes
– 2 handenvol champignonnen
– 1 stuk cambozola van +- 200gr
– 3 soeplepels room
– fusilli
– peper, zout, beetje komijnzaad
– luzernescheuten

Champignons fijngesneden aanstoven. Pompoen in blokjes toevoegen.
Beetje kruiden met peper en zout. Komijnzaadjes erbij.
Bodemke water toevoegen zodat de pompoen kan garen en de boel niet aanbrandt.
Paddestoelen lichtjes aanbakken in een apart pannetje en bij de pompoen voegen als deze gaar is.
Cambozola in kleine stukjes snijden en laten smelten tussen de groenten. Enkele soeplepels room toevoegen.

Opdienen met pasta en luzernescheutjes.

Voor vier volwassen eters zou ik de ingrediënten wel vermeerderen. Onze kinderen keken er eens naar met een opgetrokken neus, aten een proevertje en een vervangend tomaatje. Moeder en vader aten de rest op zonder zwaar te overdrijven in hoeveelheid.