Toen hij een klein manneke was, wou hij ’t liefst van al boer of coureur worden.
Hij was nog ne snotboebel toen hij voor ’t eerst zelf met een (échte) tractor mocht rijden. Helaas… héél ver is het niet gekomen met zijn boerendromen. Buiten een groentenhof en de jacht naar een vlaai van ne grond is er weinig van overgeschoten.

Na zijn middelbaar onderwijs ging hij naar de Academie om conservatie/restauratie – hout te volgen. Hij maakte zijn studie niet af. Gebeten door de praktijk…, maar dat studeren was hij beu.
En toen ineens… werd hij zelfstandige en ging werken als fietskoerier in ’t Stad. Eerst voor iemand anders, wat later voor zichzelf.

15 mei 2011: de eerste editie van Toer de Sol.
Nen échte coureur gaat hij nooit worden, onze Wannes. Maar het retrokoersen had hij al wel een paar keer hier en daar meegedaan. Hij vond het dus tijd om met een paar kameraden zélf zo’n koers te organiseren in ’t dorp waar ze naar de Chiro gingen. (Nee, da’s niet ons dorp maar eentje verder. Hier was vroeger geen jongens-/gemengde chiro.)

Hele hordes vrienden en familie werden ingezet om een handje toe te steken.
Zo was de zus seingever. Broer 2 was coureur n°26. Manlief bokste de website in elkaar. Broer 3, moeder en vader waren supporters van dienst. En ik trok met het fototoestel naar de koers.
U ziet, familieplezier!

Op de foto’s: 1) broer1, 2) broer2 op de velo, zus aan ’t supporteren, 3) broer2 op de velo, 4) vader, broer3, zus, zoon, dochter en stukske moeder

Het was een geslaagde dag. Ze hebben dat goed gedaan, de organisatie!
We kunnen wel spreken van een zekere trotsheid op broer1.
Dat mag…  na zoveel positieve commentaar gehoord te hebben, me dunkt.

Ook  content en opgelucht dat de foto’s goed gelukt zijn. Al vond ik het niet zo gemakkelijk om ne koers origineel in beeld te brengen. Om nog maar te zwijgen over de snelheid waarmee die mannen komen aangekrost!

Ik ben moe geweest tot voorbij den helft van de week. Ne stevige zondag om te beginnen en de twee daaropvolgende dagen tot een kot in de nacht aan de foto’s geprutst. Slechte cocktail in combinatie met onze vroege-vogel-Mitte!

Tot slot een bloemlezing van die dag met een paar foto’s.