Of ik foto’s wil komen trekken van de oudste kleuters die de overstap naar de eerste klas maken?
Ah ja, dat wil ik wel. Eerst zorgen dat ik mijn twee thuisblijvers kwijt geraak. Foto’s trekken en twee mini’s meesleuren, da’s een slechte combinatie.

Manman! Het verkeer zat tegen gisterenochtend. Een hoop kleuters, ouders en leerkrachten stonden daar al helemaal klaar toen ik in zeven haasten aankwam. Zij wat vroeger dan gepland ik drie minuten later dan gepland. En een bende kleuters laat ge niet zomaar wachten. Tof jong! En schuldig dat ik mij voelde.

Gelukkig was ik min of meer voorbereid en stond de juiste lens op het toestel, was de batterij opgeladen en was er plaats genoeg op het geheugenkaartje. Ne mens leert met scha en schand…

En dan hup! Gauw wat testshotjes om den ISO en de scherptediepte juist te zetten.
Dat het niet meeviel had ik algauw in ’t snuitje. Foto’s trekken in de schaduw/donkere met op de achtergrond een lichtbron van jewelste, een reflecterende raam/deur naast de te fotograferen onderwerpen en een lichtbron van jewelste achter uw rug. Ik ben daar te onervaren in en ik heb geen massa aan materiaal…

Ik heb zwaar gevloekt.
Foto binnen, foto buiten, foto binnen, foto buiten,… Recht, neer, recht, neer,… Nooit gedacht dat ge van foto’s trekken stijf kon worden.


Ik heb veel werk gehad met de foto’s. Gelukkig is er mijn vriend Lightroom die er in noodgevallen voor zorgt dat er meer uitkomt dan er op ’t eerste zicht lijkt in te zitten.

Er zitten goeikes bij!

Maar er zitten serieuze miskleunen tussen, dat ook.
Zoals dat ene jongenske dat op een bewogen foto staat. Het zal uw kind maar zijn! Verdorie, daar ben ik zo kwaad om…

Dat ik nog veel moet leren! En dat zo’n “duobaan” gelijk Elza D. en Photo-copy dat soms doen, zo zot niet is. Met twee ziet ge meer dan alleen.
Ik ga mij dringend een partner-in-crime moeten zoeken.