Mitte groeit uit haar broekskes.  De exemplaren waar ze zou inpassen, zijn zomerexemplaren. En voor dat laatste kind zo voor de wissel van de seizoenen nog gauw wat nieuwe broeken kopen, dat vond ik toch niet zo opportuun.

Er werd een patroon uit de kast gevist en een stofke.  Het werd iets wat gebaseerd was op een broekje (patroon 7) uit ottobre 4/2011.
Eerder een jongensmodelletje. De patronen voor meisjesbroekjes die ik hierthuis vond, zijn allemaal zo tuttig.
Het probleem is ook dat Mitte een kleintje is voor haar leeftijd. De broeken in haar maatje zijn  vaak nog babymodelletjes. Geef toe, maatje 74 voor een kindje van bijna 18 maanden is behoorlijk klein hé en kindjes van 9 maanden dragen nu eenmaal andere kleedjes dan kindjes van 18 maanden.

Ik tekende maat 80 op het half meterke van  mijn langbewaarde vogeltjesstof. De boel stond algauw in elkaar.
Half afgewerkt frommelde ik het rond Mitte haar lijfje. Te groot! Wat had ge nu gedacht.
De lengte dat viel nog mee, daar had ik op gerekend. Maar breed!! En ik had de boord er al aangezet. Ah ja, zo ben ik dan.

Een stukje naad uit de boord werd losgehaald en voorzien van een brede rekker.  De pijpen werden versmald tot een aanvaardbare breedte en dat alles zonder de boord weer van het broekske te halen.
Onderaan de pijpjes naaide ik een elastiekje.

Enfin, niet het beste maaksel ooit. Ook niet slim om een maat groter te maken dan uw dochter in werkelijkheid is.
Ik moest ook wennen aan het stofke in broekvorm. In ’t begin vond ik het nogal pyjama-achtig.

Maar goed, de dochter kan er nog een stuk in groeien.
En voor de volgende broekenversies… iemand die een tof patroon kent voor minimeisjes van 18 maanden?