Omdat het goei eten was vanavond en omdat het zonder vlees was zal ik het met jullie delen. Ik had namelijk geen goesting om te koken en recepten te zoeken. Wie weet kunt gij ook nog wa inspiratie gebruiken?

1 ajuin in stukken gaarstoven, 1 koffielepel bruine suiker toevoegen en goudgeel laten bakken. 2 geperste tenen look toevoegen evenals 3 eetlepels paprikapoeder, de boel goed door elkaar mengen en enkele minuten laten intrekken.

3 paprika’s in blokjes, 1 pastinaak in blokjes, een 200-300gr jonge wortelen overlangs doorgesneden bijvoegen en goed mengen met wat er al in uw pan lag.

Voeg 800gr tomaten in blokjes (uit blik) en 300ml rode wijn toe. Eigenlijk mag er ook nog 300ml water bij maar dat heb ik niet gedaan. Er stond genoeg vocht in alhier.

De boel laten garen tot de groenten net gaar zijn. Dat duurt zo’n 30-45minuten.

Ondertussen hebt ge tijd om de bulgur klaar te maken.
Terwijl ge aan uw groenten bezig zijt, zet ge ook alvast 300gr bulgur onder water.
Als uw groentenpan staat te sudderen kunt ge de bulgur in een zift (zeef) kappen en er het overtollige water uit drukken.

Snijd 1 citroen in fijne stukjes en bak in een pan. Nadien voeg je 2 geperste tenen look toe en 2 à 3 eetlepels gemalen komijn en zwarte gemalen peper. Uiteindelijk meng je de uitgeperste bulgur eronder en laat je dat nog 5 minuten op ’t vuur staan onder begeleidend geroer in de pan.

Als de groentengoulash klaar is, kap je er nog 400gr uitgelekte kikkererwten (uit blik dus) bij en kruid je af met zwarte peper uit de molen. Nog 5 minuutjes op het vuur alvorens de pan naar de tafel te verhuizen.

Eventueel te serveren met een kwak zure room.