Eind februari startten we 40 dagen zonder vlees. Die 40 dagen zijn ondertussen vrij succesvol gepasseerd. Maar eind februari gaf ik ook mijn persoonlijk shampoogebruik op en dat experiment was ongelimiteerd in tijd. Tijd dus voor een update daarover.

Sinds eind februari was ik mijn haren overwegend met natriumbicarbonaat. Overwegend… want het durft al eens gebeuren dat ik  de bus kindershampoo ter hand neem en daar algauw mijn haren mee was.

Het voordeel van natriumbicarbonaat is dat mijn haar er veel zachter van wordt.
Helaas lukt het me verder niet om mijn haren minder dan om de twee dagen te wassen. Het had schoon geweest maar helaas. Het macheert niet. Wat dat betreft is het niet beter dan shampoo. Na twee dagen móet dat haar gewoon terug gewassen worden.

En nee, ik ga echt niet langer dan drie dagen wachten om die vettigheid zichzelf te laten oplossen. Serieus, dan durf ik niet meer buitenkomen!

Zodus ben ik er niet helemaal uit of ik het in ’t vervolg bij de baksoda op mijn hoofd houd of toch nog maar eens een bus bioshampoo aanschaf. Zou de ecologische voetafdruk van dat eerste echt zoveel lager liggen dan van dat tweede?