Het warme weer is eigenlijk al gedaan, maar wie weet gunt de zomer ons nog wel eens een paar hete dagen.
Hete dagen zijn ideaal om het muntvolume in den hof sterk te verminderen.

Mojito! De max! en ik heb hier een wederhelft die dat af en toe welwillig maakt voor mij. Enfin, ik moet dat niet drinken om mijn dorst te lessen. Eén groot glas en mijn oogbollen draaien in mijn kassen. Niet veel gewoon, deze huisvrouw.

Maar van muntijsthee blijft de wereld ongeklutst en hou ik mijn oriëntatiepunten strak en nog beter dan dat: de kinderen mogen dat drinken!

Nodig:
– (thee)kan
– paar takjes munt
– paar limoenen en citruspers
– heet water
– wat suiker (of zoetstof)
– afsluitbare flessen en trechter
– ijs

Als ge het water kookt en op de munttakjes giet, hebt ge minstens een half uur den tijd om limoenen te persen, flessen en een trechter te zoeken.
Suiker kapt ge best in het water als het nog warm is. Limoensap mag erbij als het brouwsel is afgekoeld of aangelengd met koud water.

Als ge de thee in flessen hebt gekregen, steekt ge ze algauw in de diepvries als ge ni lang kunt wachten om “frisdrank” te hebben. De ijskast volstaat als ge meer geduld hebt.
Oh, en ijs op ’t einde ni vergeten hé!

En als ge foto’s van glaswerk wilt trekken tegen de zon in kunt ge er eigenlijk maar beter op letten dat ge uw afwasmachien niet met ecover laat draaien. Handwaskes jom, daar blijft dat glas het schoonst van.