Die naam kreeg ik vrijdag van G. na de geboorte van Noor.

Noor werd 12 dagen na de uitgerekende datum geboren. De bevalling werd vrijdagochtend ingeleid en G. zat de pijn uit zonder epidurale. Ze heeft nochtans afgezien want het was een zware arbeid. Reden om trots te zijn dus.

Niet helemaal evident trouwens, iemand bijstaan tijdens de bevalling.
Een evenwicht zoeken tussen afstand bewaren (vrouwen kunnen heus wel alleen bevallen) en op de juiste moment op de juiste plaats staan, de juiste dingen doen of zeggen… allemaal gemakkelijk gezegd, maar als de bevallende in kwestie weinig signalen uitzendt is dat toch een wilde gok of het goed is of niet.

Ook, ik ben ervaringsdeskundige maar geen professionele hulp en met vier kinderen is mijn ervaring eerder beperkt. Gelukkig had G. een fantastische vroedvrouw die dat professionele deel helemaal tegoei kon invullen.

Maar toen ik ┬á’s avondslaat het ziekenhuis uitwandelde viel er naar ’t schijnt toch een lading goud uit de poort en geen pek met pluimen. Oef! ­čÖé

Noor – 4kg130 – 52cm