Ik ruilde mijn huismoederbestaan om voor het huismoederbestaan + betaalde halftijdse job.
Ik werd overdonderd door chaos en tijdstekorten.
Ik werd meer dan eens geconfronteerd met de lange werkdagen van de wederhelft.

Ik ben chronisch moe, krijg grijze haren en wallen.
Ik ben blij dat de vakantie begint. Het voordeel van werken in het onderwijs.

Maar ondanks de vermoeidheid en de chaos was er ook plezier en het fijne gevoel van bij te dragen aan een groter geheel. Niet dat ik het gemist heb, maar ’t was wel tof om dat nog eens te ervaren.

Ik heb genoten van kleine kindergelukjes. Voor een keertje niet die van mijn eigen kinderen.

online slots big bonus bucks drawing

Ik heb ook de vaste werktijden wel eens vervloekt. Een kleutertje dat moe is en geen rustdagje kan nemen omdat moeke moet werken, dat pikt voor zowel moeder als kind als haar klasjuf.

Werken op de school waar ik zelf school liep en waar mijn kinderen zitten, het had ook niet beter kunnen zijn natuurlijk. Ze hebben geen enkele keer in de voor- of naopvang moeten blijven omdat ik moest gaan werken. Dat is pure luxe.

En zo beginnen we straks aan een lange grote vakantie. Eentje met vier kinderen in huis. Eentje om de varkensstal terug om te toveren naar een redelijk en aanvaardbaar en bewegend huishouden.
Eentje om te genieten, om dankbaar te zijn voor alle tijd die ik al bij mijn kinderen heb kunnen zijn. Om te fietsen, te spelen, te slapen. Om na drie jaar nog eens op vakantie te gaan.

Na de vakantie starten de vier kinderen weer op school en blijft moeder thuis.
Aan het begin van het nieuwe schooljaar zijn er geen kleuterlestijden op overschot.
Dus nemen we het werk in de vers opgerichte vennootschap van de wederhelft en mezelf erbij. Wie weet volgt er dan later nog wel hier of daar een onderwijsuurtje. Rustig wordt het toch nooit meer. 😉